Telefon

Infolinia: (55) 611 30 30   (pn-pt 9:00-19:00), Sobota (9-13)

 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

CELIKO CIASTO BEZGLUTENOWE DROŻDŻOWE 200 G 0.2 kg 5900038001022

EAN: 5900038001022
Nazwa wariantu
Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g 5900038001022

5,24
Cena za kg: 26,20
0.2 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g
CELIKO CIASTO BISZKOPTOWE BEZGLUTENOWE 200 G 0.2 kg
5,24 zł Cena za kg: 26,20
KASZA KUKURYDZIANA 450G
KASZA KUKURYDZIANA 450G 0.45 kg
3,14 zł Cena za kg: 6,98
Bezgluten Chleb słonecznikowy 300 g
BEZGLUTEN CHLEB SŁONECZNIKOWY 300 G 0.3 kg
8,99 zł 10,78 zł Cena za kg: 29,97
Bezgluten Corn Flakes Płatki kukurydziane bezglutenowe 200 g
BEZGLUTEN CORN FLAKES PŁATKI KUKURYDZIANE BEZGLUTENOWE 200 G 0.2 kg
9,44 zł Cena za kg: 47,20
BEZGLUTEN PRZYPR WARZYWNA BEZGLU 150G
BEZGLUTEN PRZYPR WARZYWNA BEZGLU 150G 0.15 kg
9,99 zł Cena za kg: 66,60
Schär Fusilli Makaron bezglutenowy 250 g
SCHÄR FUSILLI MAKARON BEZGLUTENOWY 250 G 0.25 kg
7,34 zł Cena za kg: 29,36
BEZGLUTEN PŁATKI JAGLANE 300G
BEZGLUTEN PŁATKI JAGLANE 300G 0.3 kg
9,44 zł Cena za kg: 31,47
Bezgluten Krówka tradycyjna mleczna Produkt bezglutenowy 200 g
BEZGLUTEN KRÓWKA TRADYCYJNA MLECZNA PRODUKT BEZGLUTENOWY 200 G 0.2 kg
10,99 zł Cena za kg: 54,95
Schär Pan Blanco Bezglutenowy chleb biały 250 g (10 sztuk)
SCHÄR PAN BLANCO BEZGLUTENOWY CHLEB BIAŁY 250 G (10 SZTUK) 0.25 kg
7,85 zł Cena za kg: 31,40

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier
skrobia ziemniaczana modyfikowana
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: pektyny
drożdże suszone (1,5%)
sól

Zalecenia dla alergików

Gluten
Nie zawiera
Orzechy laskowe
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna
1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
85 g
w tym cukry
20 g
Białko
1,5 g
Sól
0,27 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1496.00000
Wartość energetyczna (kcal)
357.00000
Tłuszcz (g)
0.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00000
Węglowodany (g)
85.00000
w tym cukry (g)
20.00000
Białko (g)
1.50000
Sól (g)
0.27000

Cechy

+ przepis na ciasto z owocami, drożdżówki, racuchy
produkt bezglutenowy

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Adres internetowy

www.celiko.com.pl

Kontakt

Celiko S.A.

Adres kontaktowy

ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Email kontaktowy

serwis@celiko.com.pl

Adres zwrotny

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. 61 871 27 00 www.celiko.com.pl serwis konsumenta: serwis@celiko.com.pl

Waga

Waga brutto
206

Marka

Celiko

O marce

Polecamy bezglutenowy batonik 37 kcal! www.frupp.pl

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

O producencie

Produkujemy artykuły bezglutenowe od 1982 r.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
200

Rozmiar opakowania

200

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Przygotować do ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 150 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, owoce. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do drożdżówek z budyniem waniliowym: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 100 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego. Budyń waniliowy: 1 opakowanie budyniu bezglutenowego, 450 ml mleka. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do racuchów z jabłkiem 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 1 jajo, 160 ml mleka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 duże jabłko, olej do smażenia. Wykonanie ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 6. Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką. 7. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180°C, około 30 min. 8. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie drożdżówek z budyniem waniliowym: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Gotowe ciasto urywaj małymi porcjami, następnie formuj kulkę i układaj na nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem blaszce, pamiętając o odstępach (ciasto wyrośnie). 5. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 20-25 min. 6. Ugotuj budyń na gęsto i pozostaw do wystudzenia. 7. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 8. Na środek połóż łyżeczkę budyniu i posyp kruszonką. 9. Drożdżówki włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 160°C, około 20 min. 10. Gotowe drożdżówki można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie racuchów z jabłkiem: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Zetrzyj jabłko na tarce, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. 4. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Rozgrzej tłuszcz na patelni. 6. Ciasto nabieraj łyżką i kładź na patelni. Smaż do momentu aż racuchy będą miały złoty kolor z dwóch stron. 7. Usmażone odkładaj na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. 8. Gotowe posyp cukrem pudrem. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na stronie www.celiko.com.pl zakładka: Przepisy na wypieki bezglutenowe.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku - do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.

Marka standaryzowana

Marka
Celiko

Telefon kontaktowy

618712700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logotypy stron trzecich

Bezglutenowy

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA