Telefon

Infolinia: (55) 611 30 30   (pn-pt 9:00-19:00), Sobota (9-13)

 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

CELIKO CIASTO BEZGLUTENOWE DROŻDŻOWE 200 G 0.2 kg 5900038001022

EAN: 5900038001022
Nazwa wariantu
Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Celiko Ciasto bezglutenowe drożdżowe 200 g 5900038001022

5,24
Cena za kg: 26,20
0.2 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WM MAKARON SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 400g
WM MAKARON SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 400G 0.4 kg
7,99 zł Cena za kg: 19,98
Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g
CELIKO CIASTO BISZKOPTOWE BEZGLUTENOWE 200 G 0.2 kg
5,24 zł Cena za kg: 26,20
BIO WM Musli zbożowe z owsa i suszonych owoców 375g (24,8%)
BIO WM MUSLI ZBOŻOWE Z OWSA I SUSZONYCH OWOCÓW 375G (24,8%) 0.375 L
14,99 zł Cena za L: 39,97
Incola Bułki hot dog bezglutenowe 130 g (2 x 65 g)
INCOLA BUŁKI HOT DOG BEZGLUTENOWE 130 G (2 X 65 G) 0.13 kg
9,44 zł Cena za kg: 72,62
Bezgluten Mąka ryżowa bezglutenowa 500 g
BEZGLUTEN MĄKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA 500 G 0.5 kg
10,49 zł Cena za kg: 20,98
BEZGLUTEN BISZKOPTY BEZ CUKRU 80g
BEZGLUTEN BISZKOPTY BEZ CUKRU 80G 0.08 kg
12,59 zł Cena za kg: 157,38
Bezgluten Murzynek Ciasto kakaowe 290 g
BEZGLUTEN MURZYNEK CIASTO KAKAOWE 290 G 0.3 kg
11,12 zł Cena za kg: 37,07
Bezgluten Markizy z nadzieniem tofii 200 g
BEZGLUTEN MARKIZY Z NADZIENIEM TOFII 200 G 0.2 kg
9,96 zł Cena za kg: 49,80
Bezgluten Krówka tradycyjna mleczna Produkt bezglutenowy 200 g
BEZGLUTEN KRÓWKA TRADYCYJNA MLECZNA PRODUKT BEZGLUTENOWY 200 G 0.2 kg
10,99 zł Cena za kg: 54,95
Bezgluten Chleb wieloziarnisty 300 g
BEZGLUTEN CHLEB WIELOZIARNISTY 300 G 0.3 kg
9,49 zł Cena za kg: 31,63

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier
skrobia ziemniaczana modyfikowana
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: pektyny
drożdże suszone (1,5%)
sól

Zalecenia dla alergików

Gluten
Nie zawiera
Orzechy laskowe
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna
1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
85 g
w tym cukry
20 g
Białko
1,5 g
Sól
0,27 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1496.00000
Wartość energetyczna (kcal)
357.00000
Tłuszcz (g)
0.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00000
Węglowodany (g)
85.00000
w tym cukry (g)
20.00000
Białko (g)
1.50000
Sól (g)
0.27000

Cechy

+ przepis na ciasto z owocami, drożdżówki, racuchy
produkt bezglutenowy

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Adres internetowy

www.celiko.com.pl

Kontakt

Celiko S.A.

Adres kontaktowy

ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Email kontaktowy

serwis@celiko.com.pl

Adres zwrotny

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. 61 871 27 00 www.celiko.com.pl serwis konsumenta: serwis@celiko.com.pl

Waga

Waga brutto
206

Marka

Celiko

O marce

Polecamy bezglutenowy batonik 37 kcal! www.frupp.pl

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

O producencie

Produkujemy artykuły bezglutenowe od 1982 r.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
200

Rozmiar opakowania

200

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Przygotować do ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 150 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, owoce. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do drożdżówek z budyniem waniliowym: Ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 2 jaja, 100 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 1 łyżeczka cukru wanilinowego. Budyń waniliowy: 1 opakowanie budyniu bezglutenowego, 450 ml mleka. Kruszonka: 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 łyżka mąki ryżowej, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Przygotować do racuchów z jabłkiem 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego, 1 jajo, 160 ml mleka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 duże jabłko, olej do smażenia. Wykonanie ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 6. Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką. 7. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180°C, około 30 min. 8. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie drożdżówek z budyniem waniliowym: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 min. 4. Gotowe ciasto urywaj małymi porcjami, następnie formuj kulkę i układaj na nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem blaszce, pamiętając o odstępach (ciasto wyrośnie). 5. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 20-25 min. 6. Ugotuj budyń na gęsto i pozostaw do wystudzenia. 7. Z podanych składników zagnieć kruszonkę. 8. Na środek połóż łyżeczkę budyniu i posyp kruszonką. 9. Drożdżówki włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 160°C, około 20 min. 10. Gotowe drożdżówki można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Wykonanie racuchów z jabłkiem: 1. Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier wanilinowy, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30°C. 2. Wyrabiaj mikserem ok. 3 min (ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa). 3. Zetrzyj jabłko na tarce, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. 4. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. 5. Rozgrzej tłuszcz na patelni. 6. Ciasto nabieraj łyżką i kładź na patelni. Smaż do momentu aż racuchy będą miały złoty kolor z dwóch stron. 7. Usmażone odkładaj na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. 8. Gotowe posyp cukrem pudrem. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na stronie www.celiko.com.pl zakładka: Przepisy na wypieki bezglutenowe.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku - do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.

Marka standaryzowana

Marka
Celiko

Telefon kontaktowy

618712700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logotypy stron trzecich

Bezglutenowy

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA