Telefon

Infolinia: (55) 611 30 30   (pn-pt 9:00-19:00), Sobota (9-13)

 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

LUBELLA PEŁNE ZIARNO 3 ZBOŻA MĄKA PEŁNOZIARNISTA DO WYPIEKU CHLEBA TYP 2000 1 KG 1 kg 5900049001288

EAN: 5900049001288
Nazwa wariantu
Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg (1)
Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg (2)
Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg (1)
Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg 5900049001288

7,13
Cena za kg: 7,13
1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405 1 kg
BASIA MĄKA TORTOWA EXTRA PSZENNA TYP 405 1 KG 1 kg
4,59 zł Cena za kg: 4,59
Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg
LUBELLA MĄKA POZNAŃSKA PUSZYSTA TYP 500 1 KG 1 kg
6,68 zł Cena za kg: 6,68
Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg
LUBELLA MĄKA UNIWERSALNA PUSZYSTA TYP 520 1 KG 1 kg
4,82 zł Cena za kg: 4,82
Melvit Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba 1 kg
MELVIT MĄKA PSZENNA RAZOWA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA 1 KG 1 kg
5,98 zł Cena za kg: 5,98
MĄKA PSZENNA CHLEBOWA 750 1KG
MĄKA PSZENNA CHLEBOWA 750 1KG 1 kg
6,81 zł Cena za kg: 6,81
Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg
LUBELLA MĄKA PUSZYSTA TORTOWA TYP 450 1 KG 1 kg
4,49 zł Cena za kg: 4,49
Polskie Młyny Mąka Szymanowska Tortowa pszenna typ 450 1 kg
POLSKIE MŁYNY MĄKA SZYMANOWSKA TORTOWA PSZENNA TYP 450 1 KG 1 kg
3,89 zł Cena za kg: 3,89
Basia Mąka wrocławska typ 500 1 kg
BASIA MĄKA WROCŁAWSKA TYP 500 1 KG 1 kg
4,71 zł Cena za kg: 4,71
To ta! Mąka żytnia typ 720 1 kg
TO TA! MĄKA ŻYTNIA TYP 720 1 KG 1 kg
4,19 zł Cena za kg: 4,19
To ta! Mąka żytnia pełnoziarnista 1 kg
TO TA! MĄKA ŻYTNIA PEŁNOZIARNISTA 1 KG 1 kg
4,19 zł Cena za kg: 4,19

Opis produktu

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Zalecenia dla alergików

Żyto
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
Wartość energetyczna
1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz
2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,5 g
Węglowodany
67 g
w tym cukry
4 g
Błonnik
10 g
Białko
14 g
Sól
0,03 g
Fosfor
340 mg (49%)*
Magnez
80 mg (21%)*
Żelazo
3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1542.00000
Wartość energetyczna (kcal)
365.00000
Tłuszcz (g)
2.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.50000
Węglowodany (g)
67.00000
w tym cukry (g)
4.00000
Błonnik (g)
10.00000
Białko (g)
14.00000
Sól (g)
0.03000
Fosfor (mg)
340.00000
Żelazo (mg)
3.46000
Magnez (mg)
80.00000

Cechy

3 zboża
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
do samodzielnego wykonania
do wypiekacza

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Kontakt

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Adres kontaktowy

ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Waga

Waga brutto
1028

Marka

Lubella

O marce

Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba. Lubella Tradycja od 1881

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
1

Oświadczenia żywieniowe

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

Rozmiar opakowania

1

Rodzaj opakowania

Typ
Torba papierowa

Przepisy

Domowy chleb Sposób wykonania w domowym piekarniku liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.) Składniki: - 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 2 czubate łyżeczki soli - 5 dag świeżych drożdży - 700 ml chłodnej wody Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika). Smacznego! Domowy chleb Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.) Składniki: - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 14 g soli - 12 g świeżych drożdży - 350 ml zimnej wody Wykonanie: Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program. Sugerowane ustawienia: program - chleb pełnoziarnisty waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż. Smacznego! Mnóstwo smacznych przepisów na www.uwielbiam.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Marka standaryzowana

Marka
Lubella

Podmarka

Podmarka
Pełne Ziarno

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Kilogramów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA