Telefon

Infolinia: (55) 611 30 30   (pn-pt 9:00-19:00), Sobota (9-13)

 

 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER CIASTO I KREM DO KARPATKI 380 G 380 g 5900437086163

EAN: 5900437086163
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g (1)
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g (2)
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g (1)
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g 5900437086163

8,78
Cena za kg: 23,11
380 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Delecta Babeczki z płatkami czekolady mieszanka do domowego wypieku ciasta 280 g
DELECTA BABECZKI Z PŁATKAMI CZEKOLADY MIESZANKA DO DOMOWEGO WYPIEKU CIASTA 280 G 0.28 kg
7,64 zł Cena za kg: 27,29
Gellwe Babka o smaku cytrynowym mieszanka do domowego przygotowania ciasta 375 g
GELLWE BABKA O SMAKU CYTRYNOWYM MIESZANKA DO DOMOWEGO PRZYGOTOWANIA CIASTA 375 G 0.375 kg
7,38 zł Cena za kg: 19,68
Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g
GELLWE KREM DO KARPATKI ORYGINALNY SMAK 145 G 0.145 kg
3,98 zł Cena za kg: 27,45
Delecta Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta 530 g
DELECTA KRÓWKA MIESZANKA DO DOMOWEGO WYPIEKU CIASTA 530 G 0.53 kg
7,48 zł Cena za kg: 14,11
Gellwe Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g
GELLWE SERNIK NA ZIMNO MIESZANKA DO DOMOWEGO PRZYGOTOWANIA 193 G 0.193 kg
6,48 zł Cena za kg: 33,58
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
DR. OETKER BABECZKI CZEKOLADOWE ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY 335 G 0.335 kg
10,59 zł Cena za kg: 31,61
Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g
KĘTRZYŃSKI PIERNIK KĘTRZYŃSKI 750 G 0.75 kg
14,58 zł Cena za kg: 19,44
Dr. Oetker Mini babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
DR. OETKER MINI BABECZKI SMAK WANILIOWY Z KROPELKAMI CZEKOLADY 250 G 0.25 kg
10,59 zł Cena za kg: 42,36
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
DR. OETKER SERNIK KRÓLEWSKI Z CZEKOLADĄ 520 G 0.52 kg
8,04 zł Cena za kg: 15,46

Opis produktu

Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
skrobia
MLEKO odtłuszczone w proszku
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki (kurkumina, karoteny)
sól

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.)
1 porcja = 56 g
(%*)
Energia
1098 kJ
615 kJ
7%
Energia
264 kcal
148 kcal
7%
Tłuszcz
18,3 g
10,3 g
15%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
10,8 g
6,1 g
31%
Węglowodany
20,7 g
11,6 g
4%
w tym Cukry
11,3 g
6,3 g
7%
Białko
3,9 g
2,2 g
4%
Sól
0,21 g
0,12 g
2%
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
1 porcja = 56 g
Wartość energetyczna (kJ)
1098.00000
615.00000
Wartość energetyczna (kcal)
264.00000
148.00000
Tłuszcz (g)
18.30000
10.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10.80000
6.10000
Węglowodany (g)
20.70000
11.60000
w tym cukry (g)
11.30000
6.30000
Białko (g)
3.90000
2.20000
Sól (g)
0.21000
0.12000

Cechy

wspaniale wyrasta!

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
240 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
424

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
380

Pozostałe informacje

1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%* Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Rozmiar opakowania

380

Rodzaj opakowania

Typ
Karton

Przepisy

Lista zakupów: - 4 jaja - 325 g masła lub margaryny - 500 ml mleka forma do pieczenia 25 cm / 35 cm Dodaj do kremu: - 500 ml mleka (ok. 2 szklanki) - 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.) do ciasta : - 250 ml wody (ok. 1 szklankę) - 125 g masła lub margaryny - 4 jaja Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie kremu Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników. 2. Przygotowanie ciasta Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią. 3. Pieczenie Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 4. Przekładanie Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem. Porada Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość. Smacznego! Eklerki (ok. 20 sztuk) Krem Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania. Ciasto Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczenie Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut. Przekładanie Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto i krem do Karpatki w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 30 porcji.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
30

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem